Team

QKunst is in 2004 opgericht door kunsthistoricus Véronique Baar. Als directeur is ze eindverantwoordelijk voor alle projecten en de schakel binnen een team van gedreven professionals. Véronique heeft twintig jaar ervaring in collectiemanagement, kunst in de publieke ruimte en kunstbeleid en weet uiteenlopende stakeholders op een oprechte en persoonlijke manier te verbinden.

 

Bij QKunst staan eenieders kwaliteiten voorop. De kern van ons team bestaat uit professionals die gespecialiseerd zijn in collectiemanagement en/of kunst in opdracht. Ze worden bijgestaan door experts op het gebied van de bouwkundige, strategische en juridische aspecten van kunst, ICT en communicatie. Voor de uitvoering werkt QKunst onder meer samen met art handlers, restauratoren, lijstenmakers en taxateurs.

Véronique Baar

Véronique, kunsthistoricus, is de oprichter van QKunst. Zij is inhoudelijk betrokken bij en eindverantwoordelijk voor alle projecten.

Jackelien Top

Jackelien is kunsthistoricus. Ze stelt tentoonstellingen en presentaties samen en begeleidt grootschalige in- en uithuizingen.

Krista van der Bron

Krista is kunsthistoricus. Ze stelt tentoonstellingen en presentaties samen, schrijft begeleidende teksten en voert kunsthistorisch onderzoek uit.

Daphne van Houwelingen

Daphne is als registrator verantwoordelijk voor de inventarisatie van collecties, de registratie van collectiebewegingen en digitaal beheer.

Melody Toering

Melody heeft een achtergrond als kunstenaar en begeleidt projecten op het gebied van behoud, beheer en herplaatsing. Daarnaast zet ze zich in voor projecten waar kunst deel uitmaakt van persoonlijke ontwikkeling.

Rixt Weeber

Rixt is copywriter en social mediamanager. Ze beheert de website en de sociale media van QKunst en werkt mee aan diverse redactionele producties.

Ella Derksen

Ella is adviseur kunstopdrachten in de openbare ruimte. Ze is betrokken bij strategische aspecten van overwegend gemeentelijke opdrachten, waaronder voorheen de Noord/Zuidlijn.

Nanda Janssen

Nanda is curator en schrijver en werkt vanuit Parijs. Ze biedt artistieke ondersteuning bij overwegend gemeentelijke opdrachten, waaronder voorheen de Noord/Zuidlijn.

Maarten Brouwers

Maarten is softwareontwikkelaar en designer. Hij ontwikkelde de QKunst Collectiemanagement- applicatie, beheert deze en biedt technische ondersteuning.

Stefan van Weelden

Stefan is betrokken bij kunstopdrachten en fotografeert voor QKunst.

Niek Mager

Niek ondersteunt als arthandler bij de inrichting van kantoorgebouwen en bij logistieke projecten.

Krista Jacobsen Jensen

Krista is juridisch- en beleidsadviseur voor QKunst en is betrokken bij de adviesraad.

Steven de Haas

Steven is strategisch adviseur voor QKunst en is betrokken bij de adviesraad.