Véronique Baar projectleider kunst A12

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]In de periode 2020-2026 worden de A12 en de A27 rondom knooppunt Lunetten in Utrecht verbreed. In dit gebied liggen verschillende elementen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Rijkswaterstaat draagt zorg voor dit erfgoed, dat mogelijk in 2020 de UNESCO Werelderfgoedstatus krijgt, door de elementen te sparen én te herstellen waar mogelijk. Daarnaast spant Rijkswaterstaat zich in om de linie op strategische plekken zichtbaar te maken.

Op initiatief van Recreatieschap Stichtse Groenlanden, eigenaar van het recreatiegebied ten zuiden van de A12, heeft Rijkswaterstaat middelen vrijgemaakt om een kunstwerk te realiseren dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op zo’n strategische plek zichtbaar maakt. Provincie Utrecht faciliteert de begeleiding van het traject en heeft Véronique Baar van QKunst opdracht gegeven de projectleiding te voeren.

Het kunstwerk wordt onder meer zichtbaar voor automobilisten vanaf de A12, voor fietsers en wandelaars komende over de fietsbrug vanaf Lunetten, en voor watersporters, zwemmers, festivalgangers en andere gebruikers van het recreatiegebied dat wordt geëxploiteerd door Down Under. Het kunstwerk zal bijdragen aan een betere verbinding en zachtere overgang van de stad naar het buitengebied.

Het realiseren van een beeldbepalend werk aan de A12 is een kans om positieve aandacht te genereren voor het project Ring Utrecht, het gebied Laagraven inclusief Down Under en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Voor alle betrokken partijen is het een kans om een positieve bijdrage te leveren aan het ontsluiten van de cultuurhistorische waarden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

News

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Véronique Baar projectleider kunst A12

11/07/18[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ css=”.vc_custom_1531755839560{padding-top: 0px !important;}”][vc_column is_padding=”no” css=”.vc_custom_1531755916406{padding-top: 0px !important;}”][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”0″ images=”2942″ img_size=”large” onclick=”” css=”.vc_custom_1531755701905{padding-top: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3″][/vc_column][vc_column width=”4/6″ class=”col-sm-9″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]