Uitnodigen en uitdagen

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]De Technische Universiteit Delft bezit een collectie moderne en hedendaagse kunst, met als kern aard- en nagelvaste werken op het campusterrein. De afgelopen periode mocht QKunst de TU Delft begeleiden bij het inventariseren van de kunstcollectie, het formuleren van een beleid gericht op de zorg voor de verzameling en een langetermijnvisie op het activeren en uitbreiden ervan. Beleid en visie kwamen tot stand in nauwe samenwerking met studenten en medewerkers verantwoordelijk voor academisch erfgoed, facilitaire zaken en vastgoed.

De TU zet in op uitbreiding van de kunstcollectie met hoogwaardige werken die uitnodigen en uitdagen te reflecteren op wetenschap en technologie. Er is ruimte voor kunstenaars ervaren in het werken in opdracht, maar ook voor makers die zich hierin willen ontwikkelen. Bij wijze van pilot wordt de komende periode gewerkt aan een werk voor een vijver op het centrale deel van de campus. Het zal raken aan vraagstukken rond ecologie en biodiversiteit en heeft daarnaast een technische component, waarin kunstenaars en studenten samen op zoek kunnen naar oplossingen: het werk moet bijdragen aan de instandhouding van de waterkwaliteit.

Team: Véronique Baar, ondersteuning inventarisatie & documentatie Krista van der Bron en eerder: Jet Vermaning

Beeld: Overzicht van het campusterrein. Foto: TU Delft.[/vc_column_text][vc_single_image image=”4827″ img_size=”large” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

News

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Uitnodigen en uitdagen

24/02/22[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]