Symposium Kunst in de openbare ruimte

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Wat is de stand van zaken van kunst in de openbare ruimte in Nederland? Wat komen mensen die in dit veld werken tegen in hun dagelijkse beroepspraktijk? Hoe zien opdrachten eruit? Zijn er nog veel opdrachten en wat zijn de problemen die we tegenkomen wanneer het gaat over de realisering van kunst in de openbare ruimte? Deze en vele andere vragen komen aan de orde bij het symposium Kunst in de openbare ruimte waarin Véronique Baar van QKunst zal deelnemen aan een rondetafelgesprek over bemiddelaars.

Het symposium wordt op 20 januari georganiseerd in Utrecht door BK-informatie, ter ere van het veertigjarig bestaan van dit vakblad voor beeldend kunstenaars. Het blad vindt zijn oorsprong in 1979 in het breed onder de aandacht brengen van nieuwe opdrachten voor beeldende kunst in de openbare ruimte.

Om de historische ontwikkeling van kunst in de openbare ruimte inzichtelijk te maken, heeft BK-informatie afgelopen maart 100 sleutelwerken beeldende kunst in de openbare ruimte bekend gemaakt. Een daarvan was een van de kunstwerken van de Noord/Zuidlijn, de tulpen palepai die Jennifer Tee maakte voor de hal van het Centraal Station in Amsterdam.

De inzichten die BK-informatie heeft opgedaan via het selecteren van de sleutelwerken en de daaropvolgende campagne #watdoetdathier vormen de basis voor het symposium. De organisatoren hebben zes mensen uitgenodigd om een discussie te starten over een onderwerp waar zij in hun eigen praktijk mee te maken hebben. Deze zes mensen nodigen vervolgens andere gasten bij hen aan tafel uit, om het onderwerp verder te onderzoeken en te verdiepen. Véronique Baar is uitgenodigd door Liesbeth Jans.

NB: Voor de live streaming zijn nog kaarten beschikbaar.[/vc_column_text][vc_single_image image=”4469″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Symposium Kunst in de openbare ruimte

01/12/20[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]