Rabobank-schenking Het Valkhof

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Museum Het Valkhof in Nijmegen heeft onlangs een nieuw werk aan de collectie moderne kunst toegevoegd: de serie Cijfers (1988) van de Nijmeegse grafisch kunstenaar Harry van Kuyk (1929-2008). QKunst mocht het werk namens Rabobank Rijk van Nijmegen aan het museum aanbieden.

Van Kuyk is vooral bekend als uitvinder van de reliëfdruk. Daarvoor wordt op een speciale pers, zonder inkt of verf, in dik papier een extreem diep en hoog reliëf gedrukt: wit op wit. Zijn reliëfdrukken zijn wereldwijd geëxposeerd en verzameld.

Het Valkhof heeft de grootste verzameling reliëfdrukken van de graficus in bezit. Het aanbod van de bank werd dan ook dankbaar aangenomen en wordt zelfs genoemd in de bijlage van kunstmagazine Metropolis M 2019 nummer 6 (het laatste nummer van 2019). Hierin wordt aandacht besteed aan nieuwe aanwinsten van musea. Van de reeks Cijfers bestaan zeven drukken, ze zijn nog nooit tentoongesteld geweest. Wanneer de werken te zien zullen zijn in Museum Het Valkhof is nog niet bekend.

QKunst ondersteunde Rabobank Rijk van Nijmegen bij het selecteren, herplaatsen en herinrichten van de collectie. Stukken die niet langer in de collectie pasten, zijn zorgvuldig afgestoten langs de Leidraad Afstoten Museale Objecten. Dat wil zeggen dat werken eerst aan musea of instellingen werden aangeboden, waar ze duurzaam kunnen worden gepresenteerd en beheerd.

 

Lees hier het artikel in Metropolis M: Metropolis Kuyk ALL[/vc_column_text][vc_single_image image=”4411″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Rabobank schenkt werk aan Het Valkhof

15/12/19[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]