Restauratie werk Keith Haring

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]De muurschildering van Keith Haring op het koelhuis van het Food Center Amsterdam in Amsterdam-West wordt volgend jaar gerestaureerd. Afgelopen jaren hebben velen zich ingespannen voor de zichtbaarheid en conservering van dit bijzondere werk.

Haring schilderde het fabelachtige dier in 1986, acht jaar later verdween het achter een metalen gevel. Bij de herontdekking in 2018 bleek de muurschildering in redelijke staat. Experts stelden wel vast dat restauratie noodzakelijk was voor behoud van het werk in de toekomst. Het afgelopen jaar is daarom een restauratieplan gemaakt en is een aantal betrokken partijen het eens geworden over de financiering ervan.

De Keith Haring Foundation, de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaar Marktkwartier (samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam Development) dragen ieder één derde bij aan de totale kosten van ongeveer €180.000. Het Stedelijk Museum Amsterdam is een van de initiatiefnemers van de restauratie en is nauw betrokken als adviseur.

We zijn vereerd in opdracht van de gemeente en het Stedelijk Museum in de voorbereidende fase een bescheiden bijdrage te hebben mogen leveren in de vorm van een plan van aanpak. Komend voorjaar mogen we de projectbegeleiding van de restauratie voeren.

Keith Haring muurschildering, 1986. Foto: Hanna Hachula. Artwork © Keith Haring[/vc_column_text][vc_single_image image=”4214″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Restauratie muurschildering Keith Haring

20/12/19[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]