Kunst NZL wint internationale award

Ghislaine

In Nieuws Posted

‘Onze jury was erg onder de indruk van de doelstelling van het project en de succesvolle integratie van de kunstwerken in de ruimte. Daarnaast is het samenwerkingsproces tussen alle betrokken partijen een bijzondere prestatie.’ Deze mooie woorden van de organisatie van de CODAawards 2019 vonden wij bij terugkeer van vakantie in onze mailbox, met de mededeling dat het project Noord/Zuidlijn een CODAawards Merit Winner is, hoera!

De CODAawards is een jaarlijkse internationale prijs voor projecten die het beste kunst in opdracht integreren in interieurs, architectuur of publieke ruimtes. Van de 435 projecten uit 26 landen die zijn ingediend was het project ‘Amsterdam North-South subway line’ een van de 100 die door de jury werden geselecteerd. De juryprijs in de categorie transport ging uiteindelijk naar ‘CHORUS’, een kunstwerk van Ann Hamilton in het metrostation Word Trade Center in New York.

Maar het project Noord/Zuidlijn viel alsnog in de prijzen met de toekenning van een van de vier Merit Awards in de categorie transport. We zijn erg blij met en trots op deze erkenning van ons werk in opdracht van en samenwerking met de Gemeente Amsterdam, BNTHMCRWL en uiteraard alle kunstenaars.

News

Kunst NZL wint internationale award

25/09/19