Nieuwe expositie bij SIF Utrecht: Van mens tot mens

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]In de nieuwe expositie bij SIF Utrecht, Van Mens tot mens, laten Elma Čavčić en Choi Wong werk zien dat enerzijds gaat over verdeeldheid en anderzijds over verbondenheid tussen mensen. De schilderijen, objecten en fotocollages hebben als thema’s macht, oorlog, hoop en saamhorigheid.

In de open werkruimtes zijn schilderijen en objecten van keramiek te zien van Elma Čavčić (Žepa, Bosnië, 1995). Haar werk focust op de verdeeldheid tussen de bevolking van Bosnië en het desastreuze gevolg daarvan: de Bosnische Burgeroorlog. Elma verbeeldt de oorlog aan de hand van verhalen die haar moeder vertelt over de tijd waarin ze van dorp naar dorp moesten vluchten. Met haar ogenschijnlijk vrolijke schilderijen laat Elma zien dat we de oorlog niet mogen vergeten en dat we verbonden met elkaar moeten blijven om niet meer tot zulke gruweldaden te komen.

Onderlinge verwantschap tussen mensen is een terugkerend thema in het werk van Choi Wong (Hong Kong, 1981). Haar werk is te zien in de vergaderkamers. Choi heeft een voorliefde voor gevonden familiefoto’s, die ze uitvoerig bestudeert, gedreven door een verlangen naar een voor haar onbekende wereld. Met draad maakt ze verbindingen in de beelden en zoomt hiermee in op aanrakingen en verhoudingen. Het zijn sociale interacties waardoor we ons verbonden voelen met elkaar.

QKunst organiseert drie keer per jaar een expositie bij Social Impact Factory Utrecht met kunstwerken van talentvolle Utrechtse kunstenaars. Daarbij zoeken we een verbinding met thema’s die leven bij de gebruikers van SIF Utrecht, zoals de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze zeventien doelen omvatten de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en geven richting aan de oplossingen.

De huidige expositie sluit aan bij doel nummer 10: ongelijkheid in en tussen landen verminderen, meer inkomensgroei voor arme mensen genereren en een einde maken aan discriminatie. De expositie ‘Van Mens tot mens’ laat enerzijds zien waartoe ongelijkheid tussen mensen kan leiden en anderzijds hoe in verbinding met elkaar blijven kan bijdragen aan gelijkheid.

Beeld: Choi Wong

Beeld nieuwspagina: Elma Čavčić [/vc_column_text][vc_single_image image=”4462″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Nieuwe expositie bij SIF Utrecht

12/11/20[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]