Lezing en nieuw werk David Claerbout

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Wie regelmatig met de metro reist in Amsterdam zal inmiddels ongetwijfeld het werk van kunstenaar David Claerbout kennen. In zijn ‘Weather Engine’, een monumentaal digitaal werk bovenin de metrohal op Amsterdam Centraal, wordt dagelijks het weerbericht van de volgende dag verbeeld.

Op zaterdag 24 november geeft Claerbout een lezing over zijn oeuvre in het kader van het Amsterdam Art Weekend op het IDFA. Daarnaast is vanaf 23 november in de Annet Gelink Gallery een nieuwe filminstallatie van Claerbout te zien, ‘Confetti’.

David Claerbout onderzoekt met gebruik van film en digitale fotografie de conceptuele impact van het verstrijken van de tijd. Hij noemt zichzelf een   ‘advocaat van de achtergrond’. In zijn werk krijgt het traditioneel dienende decor de hoofdrol. In zijn lezing beschrijft Claerbout dit aan de hand van zijn werk.

Praktisch

Lezing: IDFA – Amsterdam Art Weekend at IDFA: Master Talk David Claerbout – Dark Optics, EYE Filmmuseum, zaterdag 24 november, 14.00-15.30 uur.

Opening: ‘Confetti’, David Claerbout, Annet Gelink Gallery, Laurierstraat 187-189, Amsterdam, vrijdag 23 november, 17.00-21.00 uur.

Beeld: David Claerbout, Confetti (still 63) – Courtesy of Annet Gelink Gallery[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Lezing en nieuw werk David Claerbout

20/11/18[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”0″ images=”3389″ img_size=”full” onclick=””][/vc_column][/vc_row]