Kunstwerk tunnel Vechten onthuld

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]De Gemeente Bunnik is een kunstwerk rijker! Gisteren werd het werk van Bart Lunenburg aan de tunnel bij Vechten onthuld. De tunnel en het gebied rondom moesten schoner, veiliger en leefbaarder worden, het kunstwerk draagt hieraan bij.

‘Levende Linies’ maakt de historische omgeving van het tunneltje zichtbaar. Aan de zijde van het Waterliniemuseum is de Nieuwe Hollandse Waterlinie verbeeld door middel van maquettes van de verschillende typen groepsschuilplaatsen. Aan de zijde van het buurtschap Vechten zijn Romeinse wachttorens verbeeld.

Het ontwerp van Bart Lunenburg werd begin dit jaar gekozen door de begeleidingscommissie na een pop-up expositie bij het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, waar ook de ontwerpen van Kris Borgerink en Lenneke van der Goot te zien waren. Bart Lunenburg werkte vervolgens in overleg met Provincie Utrecht, Gemeente Bunnik en Rijkswaterstaat zijn ontwerp verder uit en werd daarbij begeleid door QKunst. Ook maakte hij bij zijn werk een begeleidende publicatie.

De bezoekers van de expositie benoemden de tijdloosheid van het ontwerp en het feit dat zowel de Limes als de Nieuwe Hollandse Waterlinie herkenbaar verbeeld zijn. De begeleidingscommissie vond het ontwerp onderscheidend en speels, het beeld helder en herkenbaar en van zowel veraf als dichtbij interessant.

Bart Lunenburg (Utrecht, 1995) groeide op in Houten en studeerde in 2017 af als fotograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Lunenburg is gefascineerd door de manier waarop mensen zich verbinden met hun dagelijkse omgeving en hoe ze deze met architectuur vormgeven.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Kunstwerk tunnel Vechten onthuld

15/10/19[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][vc_single_image image=”4186″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]