Kunstwerk Europaplein bijna voltooid

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]‘Schitterend. Nu is te zien wat er met kunst bereikt kan worden om het geheel van metro en stations leefbaar te maken.’ ‘Gaandeweg wordt het duidelijk: we krijgen de mooiste metrolijn van Europa.’ Een greep uit de reacties op de website van Dienst Metro & Tram over de Noord/Zuidlijn, waar onlangs foto’s werden geplaatst van het bijna voltooide kunstwerk van Gerald van der Kaap voor Station Europaplein.

I want a permanent wave / Ich möchte gern eine Dauerwelle / Ik wil graag een permanent. Deze zin uit een reiswoordenboekje is het uitgangspunt voor het ontwerp van Gerald van der Kaap (1959) voor Station Europaplein. Hij ging aan de slag met de vraag om een kunstwerk te ontwerpen met een sterk sfeerbepalende identiteit, waarin de thematiek Europa centraal staat. Het ritme van het ontwerp wordt gedicteerd door bovengenoemde zin en een filmisch scenario.

Onlangs was het projectteam kunst met Véronique Baar en Gerald van der Kaap op locatie om de montage van de glastegels te volgen waarin het kunstwerk is uitgevoerd.

Véronique Baar en Gerald van der Kaap op locatie. Foto: Jorrit ’t Hoen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

News

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Kunstwerk Station Europaplein bijna voltooid

22/3/18[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][vc_single_image image=”3012″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3″][/vc_column][vc_column width=”4/6″ class=”col-sm-9″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]