KPN-depot bij Boijmans open

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Het zal u niet ontgaan zijn: onlangs werd Depot Boijmans Van Beuningen feestelijk geopend. De eigen collectie van Boijmans is er nu te zien, maar ook een aantal privé- en bedrijfscollecties maken gebruik van de mooie depotruimtes. QKunst richtte één van deze ruimtes in met de bedrijfscollectie van KPN. In het depot zijn nu 800 bijzondere werken uit de verzameling voor het publiek te zien.

De KPN Kunstcollectie staat bekend als één van meest toonaangevende bedrijfscollecties van Nederland. In het depot is een kleine twee derde van de kerncollectie van KPN te zien, zowel in de toonzaal als aan de rekken in het depot. Samen geven ze een representatief beeld van de collectie. Zo is er werk te zien van Marc Bijl, Rineke Dijkstra, Emo Verkerk, Carel Visser en vele andere nationaal en internationaal bekende kunstenaars.

In 2008 adviseerde QKunst KPN al op het gebied van onder meer collectievorming en -presentatie. Sinds 2019 begeleidt QKunst KPN bij de aanscherping van de collectie. Door ruimtegebrek in de KPN- gebouwen is veel kunst de afgelopen jaren in opslag geplaatst. Dankzij de toegankelijke depotruimte bij Boijmans zijn veel werken nu weer zichtbaar.

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste museumdepot ter wereld dat toegang biedt tot een complete kunstcollectie, zonder tussenkomst van een conservator. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kunnen bezoekers – zelfstandig en op bepaalde plekken met een gids – ronddwalen tussen de ruim 151.000 kunstobjecten die voorheen waren opgeslagen in depots die niet voor publiek toegankelijk waren. Liefhebbers kunnen daarnaast meekijken met conservering en restauratie. Er worden instaprondleidingen aangeboden waarin ook het KPN-depot wordt bezocht.

Beeld nieuwspagina: de rekken in de KPN-ruimte | Foto: Mijke Rummens[/vc_column_text][rs_image_block image=”4731″][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

News

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

KPN-depot bij Boijmans geopend

10/11/21[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3″][/vc_column][vc_column width=”4/6″ class=”col-sm-9″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]