Nieuwe expositie bij SIF Utrecht uitgesteld

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]De digitale wereld groeit alsmaar door, zowel in het gebruik van sociale media als in het gebruik van internet en daarmee het opslaan van gegevens. Hoe gaan we om met het gebruik van sociale media? En hoe ziet het oneindig opslaan van gegevens eruit? Half maart zou bij SIF Utrecht een nieuwe expositie openen met werk van Joyce Overheul en Birgit Vredenburg over deze ontwikkeling. Vanwege de coronamaatregelen is de expositie uitgesteld, maar we vertellen er graag vast wat meer over.

Joyce Overheul is gefascineerd door het gedrag van mensen als ze zich in een situatie bevinden die niet helemaal vertrouwd is, zoals bijvoorbeeld het groeiend gebruik en de invloed van sociale media in het dagelijks leven. Met behulp van verschillende media reflecteert ze op menselijk gedrag en confronteert ze mensen met hun eigen handelen. Bij het project ‘De drie maanden uit het leven van Rogier’ volgde Joyce een jongen die zoveel over zichzelf deelde op sociale media dat ze een boek over zijn leven kon maken. De afsluiting van het project? Een ontmoeting tussen de twee.

Tijdens haar afstuderen aan de HKU dook Birgit Vredenburg in de wereld van data en de oneindige groei daarvan. Gegevens die we opslaan op harddisks en tapes zijn over honderd jaar niet meer leesbaar. Om voor langere tijd cruciale informatie te bewaren wordt toegewerkt naar een nieuwe manier om data op te slaan: DNA. Birgit laat in de reader ‘Eternal Storage’ haar onderzoek zien naar alle aspecten van eeuwige dataopslag. Daarnaast heeft ze visuele vertalingen gemaakt van de enorme datadichtheid die DNA kan bereiken.

QKunst organiseert drie keer per jaar een expositie bij Social Impact Factory Utrecht met kunstwerken van talentvolle Utrechtse kunstenaars. Daarbij zoeken we een verbinding met thema’s die leven bij de bewoners van SIF Utrecht. Aanleiding voor deze expositie is de opening van De Bibliotheek Neude. Ook die was half maart gepland en is voorlopig uitgesteld. Utrecht heeft ervoor gekozen om het voormalige postkantoor geen commerciële bestemming te geven, maar een nieuwe plek te realiseren waar ontwikkeling, kennis, cultuur en ontmoeten centraal staat. Een plek met ‘oneindig’ veel boeken, sociale omgang, kennis en data.

Beeld nieuwspagina: Birgit Vredenburg, Eternal Storage (2019)[/vc_column_text][vc_single_image image=”4277″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Nieuwe expositie bij SIF Utrecht uitgesteld

20/03/20[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]