Kunstenaar gekozen voor werk Vechten

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″ padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_bottom=”0″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Bart Lunenburg gaat een definitief ontwerp maken voor het kunstwerk aan de tunnel bij Vechten.

Na een pop-up expositie bij het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, waar de ontwerpen van Kris Borgerink, Bart Lunenburg en Lenneke van der Goot te zien waren, viel de keuze van de begeleidingscommissie op het ontwerp van Bart Lunenburg. De komende tijd werkt de kunstenaar in overleg met Provincie Utrecht, Gemeente Bunnik en Rijkswaterstaat zijn ontwerp verder uit.

De bezoekers van de expositie benoemden de tijdloosheid van het ontwerp en het feit dat zowel de Limes als de Nieuwe Hollandse Waterlinie herkenbaar verbeeld zijn. De begeleidingscommissie vond het ontwerp onderscheidend en speels, het beeld helder en herkenbaar en van zowel veraf als dichtbij interessant.

Bart Lunenburg (Utrecht, 1995) groeide op in Houten en studeerde in 2017 af als fotograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Lunenburg is gefascineerd door de manier waarop mensen zich verbinden met hun dagelijkse omgeving en hoe ze deze met architectuur vormgeven.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

Nieuws

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Bart Lunenburg maakt kunstwerk tunnel bij Vechten

03/03/19[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”custom-padding” padding_bottom=”custom-padding” custom_padding_top=”0″ custom_padding_bottom=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1493728421665{padding-top: 50px !important;}”][vc_single_image image=”3540″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]