Nieuws

Interviews met of publicaties van teamleden van QKunst vindt u hier, net als bijzondere nieuwsberichten met betrekking tot opdrachten of evenementen, of meld u aan voor onze nieuwsbrief via contact@qkunst.nl. Volg voor dagelijks nieuws en inspiratie onze sociale media pagina’s op Facebook, Twitter en Instagram.

Nieuwe huisstijl voor QKunst

21/09/2017 

Met trots presenteren we onze nieuwe huisstijl, ontwikkeld door Trapped in Suburbia. We hebben een nieuwe website, visitekaartjes en prachtige portfoliokaarten waarop we onze projecten presenteren. Ook gaan wij vanaf nu maximaal vier keer per jaar een nieuwsbrief versturen, waarin we u op de hoogte houden van ons werk. Voor dagelijks nieuws en inspiratie kunt u ons altijd volgen op sociale media. Op woensdag houden wij kantoor in Utrecht.

Ruimte voor kunst

20/09/2017 

Heeft u hem al bekeken, de moving banner op onze homepagina? We willen graag iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt: regisseur Dennis Lubbers, regieassistent Leonardo Cariglino, producer Mijke Rummens, en natuurlijk de figuranten, Eric Cornet, Maud Cornet, Deborah Misky, Tim van Dorp, Young-Kon Lambeck, Herman van Eenbergen, Tineke Rummens, Nina Onland, Eric van Engelen en last but not least skaters Finn, Mas en Valentijn.

Opening Huis der Provincie van Gelderland

13/09/2017 

Het monumentale Huis der Provincie van Gelderland is volledig gerestaureerd en werd op 20 september officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Tussen 21 en 29 september vinden verschillende rondleidingen plaats. Een daarvan is de Kunsttour, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de kunstcollectie van Provincie Gelderland, waarvoor Imee Luteijn als art consultant vanuit QKunst werkzaam is. Let op, inschrijving is noodzakelijk. Voor de rondleidingen tijdens het Open Huis op 30 september hoeft u zich niet in te schrijven.

Véronique Baar jurylid SBK SPROUTS Awards

12/09/2017 

SBK Kunstuitleen & Galerie organiseert van 28 september t/m 8 oktober SBK Sprouts Young Talents 2017, een overzichtsexpositie met werk van 50 aanstormende talenten, een selectie van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. Speciaal voor de tentoonstelling worden er twee nieuwe kunstprijzen gelanceerd, de SBK Sprouts Young Talent Award en de SBK Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs. De winnaar van de SBK SPROUTS Award 2017 wordt bepaald door het artistieke team van SBK en een externe jury bestaande uit Véronique Baar (QKunst) en Niels Post (Trendbeheer).

Lezing over Kunst voor de Noord/Zuidlijn op KABK

07/09/2017 

In het kader van een serie lezingen met het thema ‘Political landscapes’ zullen Véronique Baar (QKunst) en Onno van den Muysenberg (Metro & Tram) op dinsdag 3 oktober een lezing geven op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag over het project Kunst voor de Noord/Zuidlijn. Ze zullen ingaan op de overwegingen die meespeelden bij de kunstenaarsselectie en op de realisatie van de kunstwerken, en op het thema kunst in de publieke ruimte in relatie tot het lezingenthema.

Leden VBCN op bezoek bij Provincie Gelderland

01/09/2017 

Op woensdag 4 oktober organiseert Provincie Gelderland een speciale bijeenkomst voor leden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN), waar de provincie zelf ook lid van is. Deelnemers zullen kennismaken met de kunstcollectie van Provincie Gelderland, waarvoor Imee Luteijn als art consultant vanuit QKunst werkzaam is. Naast een inhoudelijk programma over ontzamelen vindt er bovendien een bezoek plaats aan VBCN-lid Rijnstate en de particuliere Collectie De Groen.

Publicatie in Boekman Tijdschrift

27/06/2017 

Stationsgebieden ontwikkelen zich steeds meer tot een ‘third place’, een plek waar je naar toe kunt ook als je niet hoeft te reizen. Wat is de rol van kunst, van oudsher partner van het spoor, in deze ontwikkeling? Ella Derksen en Véronique Baar beantwoordden deze vraag voor Boekman Tijdschrift. Het essay verscheen in het nummer van juni 2017, gewijd aan het thema ‘Kunst en de publieke ruimte’.

Interview in Het Parool

23/04/2017 

Een voor een naderen de kunstwerken in de stations van de Noord/Zuidlijn hun voltooiing. Op 23 maart 2017 was Station Rokin aan de beurt. Tijdens een drukbezochte preview kon je heel even het werk van het Brits-Franse kunstenaarsduo Daniel Dewar en Grégory Gicquel komen bekijken. Naar aanleiding hiervan publiceerde Het Parool een interview met Véronique Baar, over de kunst voor de Noord/Zuidlijn en het werk van Dewar & Gicquel.

Documentaire over Jennifer Tee

05/03/2017 

Jennifer Tee (1973) is een van de kunstenaars die werd geselecteerd om een kunstwerk te maken voor de Noord/Zuidlijn. Zij kreeg de opdracht een actueel beeldverhaal te ontwerpen voor de entreehal van het centraal station. Regisseur Lisa Boerstra maakte een documentaire over Tee en volgt haar terwijl ze haar kunstwerk voltooit. De documentaire Leaving Limbo toont Jennifer Tee’s zoektocht naar identiteit en verbinding en laat tegelijk zien hoe kunst en werkelijkheid elkaar kruisen en beïnvloeden.