Nieuws

Interviews met of publicaties van teamleden van QKunst vindt u hier, net als bijzondere nieuwsberichten met betrekking tot opdrachten of evenementen, of meld u aan voor onze nieuwsbrief via contact@qkunst.nl. Volg voor dagelijks nieuws en inspiratie onze sociale media pagina’s op Facebook, Twitter en Instagram.

Véronique Baar ontmoet studenten UU

30/11/2017 

Veel studenten Kunstgeschiedenis zijn geïnteresseerd in het ondernemerschap en komen daar uiteindelijk ook in terecht. Daarom organiseert Universiteit Utrecht in samenwerking met de studieverenigingen Stichting Art, AKT, SV Contact en Hucbald op donderdag 30 november de bijeenkomst ARTrepreneurship, over ondernemerschap in de kunst- en cultuursector en de media. Studenten en recent afgestudeerde alumni die ondernemer zijn of willen worden, kunnen op deze avond praten met en luisteren naar alumni die al langer als ondernemer in deze sectoren aan het werk zijn. Véronique Baar zal aanwezig als expert-ondernemer.

Nieuwe huisstijl voor QKunst

21/09/2017 

Met trots presenteren we onze nieuwe huisstijl, ontwikkeld door Trapped in Suburbia. We hebben een nieuwe website, visitekaartjes en prachtige portfoliokaarten waarop we onze projecten presenteren. Ook gaan wij vanaf nu maximaal vier keer per jaar een nieuwsbrief versturen, waarin we u op de hoogte houden van ons werk. Voor dagelijks nieuws en inspiratie kunt u ons altijd volgen op sociale media. Op woensdag houden wij kantoor in Utrecht.

Ruimte voor kunst

20/09/2017 

Heeft u hem al bekeken, de moving banner op onze homepagina? We willen graag iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt: regisseur Dennis Lubbers, regieassistent Leonardo Cariglino, producer Mijke Rummens, en natuurlijk de figuranten, Eric Cornet, Maud Cornet, Deborah Misky, Tim van Dorp, Young-Kon Lambeck, Herman van Eenbergen, Tineke Rummens, Nina Onland, Eric van Engelen en last but not least skaters Finn, Mas en Valentijn.

Publicatie in Boekman Tijdschrift

27/06/2017 

Stationsgebieden ontwikkelen zich steeds meer tot een ‘third place’, een plek waar je naar toe kunt ook als je niet hoeft te reizen. Wat is de rol van kunst, van oudsher partner van het spoor, in deze ontwikkeling? Ella Derksen en Véronique Baar beantwoordden deze vraag voor Boekman Tijdschrift. Het essay verscheen in het nummer van juni 2017, gewijd aan het thema ‘Kunst en de publieke ruimte’.

Interview in Het Parool

23/04/2017 

Een voor een naderen de kunstwerken in de stations van de Noord/Zuidlijn hun voltooiing. Op 23 maart 2017 was Station Rokin aan de beurt. Tijdens een drukbezochte preview kon je heel even het werk van het Brits-Franse kunstenaarsduo Daniel Dewar en Grégory Gicquel komen bekijken. Naar aanleiding hiervan publiceerde Het Parool een interview met Véronique Baar, over de kunst voor de Noord/Zuidlijn en het werk van Dewar & Gicquel.

Documentaire over Jennifer Tee

05/03/2017 

Jennifer Tee (1973) is een van de kunstenaars die werd geselecteerd om een kunstwerk te maken voor de Noord/Zuidlijn. Zij kreeg de opdracht een actueel beeldverhaal te ontwerpen voor de entreehal van het centraal station. Regisseur Lisa Boerstra maakte een documentaire over Tee en volgt haar terwijl ze haar kunstwerk voltooit. De documentaire Leaving Limbo toont Jennifer Tee’s zoektocht naar identiteit en verbinding en laat tegelijk zien hoe kunst en werkelijkheid elkaar kruisen en beïnvloeden.