Van Mens tot mens

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]In de expositie Van Mens tot mens, laten Elma Čavčić en Choi Wong werk zien dat enerzijds gaat over verdeeldheid en anderzijds over verbondenheid tussen mensen. De schilderijen, objecten en fotocollages hebben als thema’s macht, oorlog, hoop en saamhorigheid.

In de open werkruimtes zijn schilderijen en objecten van keramiek te zien van Elma Čavčić (Žepa, Bosnië, 1995). Haar werk focust op de verdeeldheid tussen de bevolking van Bosnië en het desastreuze gevolg daarvan: de Bosnische Burgeroorlog. Elma verbeeldt de oorlog aan de hand van verhalen die haar moeder vertelt over de tijd waarin ze van dorp naar dorp moesten vluchten. Met haar ogenschijnlijk vrolijke schilderijen laat Elma zien dat we de oorlog niet mogen vergeten en dat we verbonden met elkaar moeten blijven om niet meer tot zulke gruweldaden te komen.

Onderlinge verwantschap tussen mensen is een terugkerend thema in het werk van Choi Wong (Hong Kong, 1981). Haar werk is te zien in de vergaderkamers. Choi heeft een voorliefde voor gevonden familiefoto’s, die ze uitvoerig bestudeert, gedreven door een verlangen naar een voor haar onbekende wereld. Met draad maakt ze verbindingen in de beelden en zoomt hiermee in op aanrakingen en verhoudingen. Het zijn sociale interacties waardoor we ons verbonden voelen met elkaar.[/vc_column_text][rs_image_block image=”4958″][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

SiF-exposities

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Van Mens tot mens

juli 2020[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]