Sporen in de natuur

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Dromerige beelden van vogels verweven met gebouwen, een wolk in een bos en een gekleurde vogel in een grijze wereld. De nieuwe expositie ingericht door QKunst bij Social Impact Factory Utrecht neemt ons mee in de werelden van Daniëlle Frenken en Studio Tweemaal.

Uit de sculpturen en collages van Daniëlle spreekt haar fascinatie voor flora en fauna. Ze combineert de schoonheid hiervan met industriële landschappen en plastic voorwerpen die refereren aan het bestaan van de mens. Zo symboliseert ze het contrast tussen cultuur en natuur. Het werk van Daniëlle is te zien op de eerste etage.

Studio Tweemaal, bestaand uit Amber en Tamira, laat zelf hun sporen na in de natuur – of toch niet? Een aantal foto’s en installaties op de tweede verdieping heet ‘Pareidolia’. Pareidolia is de illusie dat je vormen en elementen herkent die er niet echt zijn, zoals je bijvoorbeeld dieren in wolken kunt zien. Studio Tweemaal speelt met dit fenomeen en laat het aan ons over te zien wat we willen zien.

Aanleiding voor deze expositie is ‘Skyscraper’, de walvis die tijdelijk tegenover SIF Utrecht in de singel staat. De walvis is gemaakt van vijf ton plastic uit de Stille Oceaan en is een statement tegen de gigantische hoeveelheid plastic die de mens in rivieren, zeeën en oceanen achterlaat.[/vc_column_text][rs_image_block][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

SiF-exposities

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Sporen in de natuur

april 2019[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]