Ruimte voor beleving

[vc_row fluid=”stretch_row_only” padding_top=”pt-40″][vc_column width=”2/3″ class=”col-sm-6 column-right”][vc_column_text]Hoe beleven we de stad en de ruimte om ons heen? Het zijn vragen die kunstenaars Thomas Klein Horsman en Marjolein Witte bezighouden en die zij vertalen naar abstracte werken, nu te zien in de nieuwe expositie bij SIF Utrecht: Ruimte voor beleving. Thomas beleeft de stad vanaf zijn skateboard en Marjolein verdiept zich in allerlei regels en kaders.

Thomas Klein Horsman (Zwolle, 1995) ervaart als skater op een skateboard de stad als playground. Een trapleuning is niet alleen functioneel, maar ook leuk om vanaf te glijden. En hoe kun je over verschillende muurtjes skaten? Thomas maakt ruimtelijke wandobjecten waarbij hij zijn speelse skateboardersblik vertaalt naar abstracte vormen. De geometrie in het werk is de stad, de organische, gekleurde vormen zijn bewegingen hier doorheen.

Hoe kaderen we de ruimtes in onze omgeving? Tot waar loopt de grens van mijn tuin? Hoe verhoudt mijn huis zich tot een andere ruimte? Het zijn regels en vragen die Marjolein Witte (Eindhoven, 1979) bezighouden. Met aandacht voor kleur past ze altijd regels in haar werk toe, zoals de gulden snede, de rij van Fibonacci of bijvoorbeeld haar eigen lengtemaat.

Aanleiding voor deze expositie zijn de Sustainable Development Goals en in het bijzonder SDG-nummer 11: duurzame steden. Het doel is om steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam te maken. De expositie ‘Ruimte voor beleving’ raakt dit onderwerp doordat het gaat over de manier waarop we de stad beleven.[/vc_column_text][rs_image_block][/vc_column][vc_column width=”1/6″ animation=”zoomIn” animation_delay=”0.2″ class=”col-sm-3 column-left”][vc_column_text]

SiF-exposities

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ class=”col-sm-9 column-left”][vc_column_text]

Ruimte voor beleving

september 2021[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]